Selgub elu võimalikkus Eestis 10 aasta pärast

20. veebruar 2001, 16:28

22. veebruaril kell 11.00 - 18.00 toimub Eesti Rahvusraamatukogus esimene Säästva Eesti Foorum. Foorumi eesmärgiks on välja selgitada kui säästev Eesti hetkel on, milline on heaolu Eestis 10 aasta pärast ning millised on erinevate arenguteede ökoloogilised, sotsiaalsed ja majanduslikud tulud ning kulud.

Säästva Eesti Foorumi avab rahandusminister Siim Kallas. Oma mõtteid on lubanud jagada: Andres Tarand, Arvo Sirendi, Aadu Luukas, Ahto Oja, Heiki Kongi, Toomas Trapido, Raivo Vetik, Raivo Vilu, Marek Strandberg, Linnar Viik, Tea Nõmmann ja Kersti Kaljulaid.

Peale ettekannete toimub foorumil raamatute 'Säästva arengu sõnaseletusi' ja 'Kohalik Agenda 21' esitlus. Kõik foorumil osalejad saavad ühineda Avatud Eesti Avatud Kokkuleppe 'Säästva Eesti Põhimõtetega', mille järgimine loob eeldused ja aluse Eesti heaoluks aastal 2010.

Ökoloogilise jalajälje ehk elanike keskkonnasurve ja loodusvarade ületarbimise näitaja aluselon Eesti 152 riigi hulgas 138. kohal ehk kaugel säästlikkusest. Kui nii jätkame, siis milline on Eesti heaolu aastal 2010?

Esimese Säästva Eesti Foorumi ülekannet on võimalik jälgida ka interneti vahendusel aadressil <#Säästva Eesti Foorum=http://www.agenda21.ee>

Foorumi korraldabÜRO Arenguprogrammi, Keskkonnaministeeriumi ja Säästva Eesti Instituudi koostööprojekt 'Eesti 21'.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing