Nasdaq kukkus 4,41%, Cisco 21-kuu madalaimal

Peeter Koppel 21. veebruar 2001, 08:11

Tehnoloogiaaktsiad sattusid eile taas tugeva müügisurve alla ning reedese Nasdaqi 5protsendilise languse taustal loodetud korrektsioon jäi tulemata. Languse tingis üha jätkuv murelikkus USA majanduse olukorra ja selle mõju üle tehnoloogiaettevõtete kasumite kasvutempole.

USA majandus näib vaatamata Föderaalreservi poolsele agressiivsele sekkumisele olevat eeldatust halvemas olukorras. Viimasel ajal on sellest tunnistust andnud erakordselt madal tarbijausalduse tase ning üha sagenevad uudised töökohtade koondamisest kulude kokkuhoiu eesmärgil.

Järsem langus Nasdaqil sai eile alguse sellest kui Investeerimispank <# Lehman Brothers =http://www.lehman.com> kärpis fiiberoptiliste seadmete tootjale JDS Uniphase <GR#US.JDSU> ja teistele sama ala suuremate tegijate suhtes eelnevalt avaldatud prognoose. Lisaks sellele kärpis JDS Uniphase <GR#US.JDSU> reitingut U.S. Bancorp Piper Jaffray, ning nende kahe teguri koosmõjul kukkus ettevõtte aktsia 1,63 dollarit 16 kuu madalaimale tasemele ehk 34,19 dollarile. JDS Uniphase <GR#US.JDSU> tõmbas endaga kaasa ka ülejäänud võrguseadmetega tootmisega tegelevad ettevõtted nagu Juniper Networksi <GR#US.JNPR>, Ciena <GR#US.CIEN> ja Nortel Networksi <GR#US.NT>. Päeva enimkaubeldud oli Cisco Systemsi <GR#US.CSCO> aktsia, mis kaotas 2,19 dollarit ning lõpetas 26,06 dollaril. Cisco aktsia jaoks on see 21 kuu madalaim tase.

Lisaks eelmainitud võrguseadmete tootjatele kannatasin analüütikute poolse prognooside ja reitingute kärpimise tõttu veel ka mikrokiipide tootjad Applied Micro Circuits <GR#US.AMCC> ja PMC Sierra <GR#US.PMCS>.

<a href='http://finance.yahoo.com/q?s=^IXIC d=5d' target='_vbors'>Nasdaqi üldindeks</a> kukkus kokkuvõttes 4,41 protsenti 2318,35 punktile, mis on ühtlasi indeksi 7-nädala madalaim tase.

New Yorgi börsil vedasid <a href='http://finance.yahoo.com/q?s=^DJI d=5d' target='_vbors'>Dow Jonesi</a> tööstusliku keskmise päeva lõpuks 0,64 protsendiga miinusesse 10 730,89 punktile indeksi tehnoloogiasektorisse kuuluvad komponendid IBM <GR#US.IBM> ja Hewlett-Packard <GR#US.HWP>. Mõningase surve all olid ka finantssektori aktsiad <GR#US.C> <GR#US.AXP>. Kaitset otsiti jaekaubandussektori <GR#US.WMT> <GR#US.HD> ja ravimifirmade <GR#US.MRK> <GR#US.JNJ> aktsiatest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing