Veerpalu treener Alaver paneb ameti maha

21. veebruar 2001, 07:57

Täna 47. sünnipäeva tähistav suusakoondise peatreener Mati Alaver ütles pärast Andrus Veerpalu võitu esmaspäeval 30 kilomeetris, et tema treeneritöö eesmärk on täidetud ja ta loobub ametist, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Praegusel hetkel uut eesmärki pole ja arvan, et võiks selle ametiga lõpetada,? ütles Alaver.

?Mina pole sellest midagi kuulnud ja loodan, et see pole tõsi,' ütles eile õhtul Andrus Veerpalu. ?Ei oska kedagi Alaveri asemele pakkuda, ta on väga vinge treener,? lisas Veerpalu. Ta ei osanud öelda, kas ta Alaveri lahkumise korral jääb ilma treenerita või otsib uue juhendaja.

Alaveri lahkumisest kuulis esimest korda ka Jaak Mae. ?Ütlen kohe ausalt, et ei usu seda,? lausus ta. ?Esimest korda tuli ta selle jutuga välja peale Nagano olümpiamänge, aga siis ikka muutis meelt ning me panime tookord nelja aasta plaanid paika. Eestil ju murdmaasuusatamises olümpiamedalit pole, nii et ma arvan, et see on tema jaoks piisavalt suur motivatsioon jätkata.?

Esimese tõsise tööpakkumise tegid Nagano olümpia järel Alaverile soomlased. Eesti Suusaliidu president Toomas Savi on Eesti Päevalehele öelnud, et Ramsau MM-võistluste järel uuriti temalt, millal võiks Alaver vastu võtta korraliku finantspakkumise. ?Sel teemal ma ei tahaks spekuleerida,? lausus Alaver. ?Treeneriamet on raske ja võib-olla on just nüüd õige aeg lõpetada.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing