Joogipudelite sildid Kohtla-Järvelt

Sirje Niitra 22. veebruar 2001, 00:00

Võit Baltic Beverage Holdingu korraldatud konkursil, kus osalesid tuntud trükikojad Soomest, Taanist, Saksamaalt, Belgiast ja mujalt, on Unio ainuomaniku ja juhi Aleksander Geibatovi hinnangul väga suur saavutus. See tähendab ettevõttele stabiilset turgu ja perspektiivi pikemaks ajaks.

?Sellega muutusime kohe ka Balti suurimaks etiketitrükikojaks,? lisas Unio turundusjuht, endine trükikoja Printall direktor Sergei T?ernov. Varem trükkis Baltic Beverage Holding (BBH), kuhu ka Saku Õlletehas kuulub, oma etiketid põhiliselt Soomes Lautasaarinen Paino trükikojas, mis nüüd on konkursi kaotamise tulemusel töötajaid koondama asunud, selgitas T?ernov.

Uue lepingu abil loodab Geibatov kasvatada Unio müügikäibe eelmise aasta 30 miljoni krooni pealt tänavu 46 miljoni kroonini. Kokku on sel aastal plaanis trükkida 1,6 miljardit joogipudeli silti, millest üle 70 protsendi läheb eksporti.

Selle aasta algusest trükib Kohtla-Järvel asuv trükikoda suurema osa BBH kontserni kuuluvate Balti tehaste õlle- ja karastusjookide etikettidest, kusjuures see osa kogu aeg suureneb. Juba varem oli ettevõttel leping Olvi kontserniga, mille alusel trükitakse Kohtla-Järvel ka kõik Tartu Õlletehase ja selle tütarettevõtete sildid.

Saku Õlletehase ostu- ja haldusdirektor Ants Tulp ütles, et etikettide trükkimine Eestis on õlletehasele igatpidi soodsam. Kuna ühe pabersildi hinnast moodustab paberi maksumus ainult poole, saab muude kulutuste arvel kokku hoida.

Tulp kiitis Unio toodangu kvaliteeti, mis on tema hinnangul isegi parem kui Soomes trükitavatel etikettidel. Oluline on tema hinnangul ka tarneaegade lühenemine ja paindlik tellimuste täitmine.

T?ernovi sõnul erineb silditrükkimine ajalehtede trükkimisest, millega ta varem Printallis tegeles, eeskätt märksa kõrgemate kvaliteedinõuete tõttu. ?Peame olema väga paindlikud ja suhtlema tihedalt klientidega, sest etiketid muutuvad sageli,? lisas ta.

T?ernov juhtis kaheksa aastat ajalehetrükikoda Printall ja oli pärast seda mõnda aega Tallinna linnavalitsuse nõunik. Viimases ametis olles jäi ta politseile vahele narkootikumide tarvitamisega.

Eestis teist sellist trükikoda, mis oleks spetsialiseerunud etikettide trükkimisele, ei ole. Varem tegi Unio silte kalatööstuse tarvis, kuid pärast Venemaa 1998. aasta augustikriisi orienteerus ettevõte ümber joogietikettidele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing