USA palus Eestil vahistada raudtee-erastajast kurjategija

22. veebruar 2001, 08:23

Eesti Raudtee erastamiskonkursi võitnud Rail Estonia pakkumisega tihedalt seotud ärimeest Tony Masseid otsib taga USA eriteenistus rahapesu ja ulatuslike pettuste pärast, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eile pärastlõunal saatis kaitsepolitsei ühe USA eriteenistuse palvel kõigisse Eesti piiripunktidesse, Tallinna sadamasse ja lennujaama Massei foto palvega ta riigist lahkumisel vahistada. Eile hilisõhtuks polnud Tony Massei valenime kasutanud ärimeest, õige nimega Antonio M. Angotti, tabatud.

Ilmselt lahkus Massei paljastamise kartuses Eestist juba teisipäeva õhtul või eile hommikul, sest Eesti Päevaleht valmistus esitama tõestust tema kuritegeliku mineviku kohta.

Erastamisagentuuri nõukogusse kuuluv rahandusminister Siim Kallas ütles eile, et kurjategija seotus Eesti Raudtee erastajatega on väga taunitav. ?See kahjustab oluliselt nende ärimeeste usaldusväärsust, kellega koos selline isik esineb,? ütles Kallas. ?See pole mitte niivõrd valitsuse probleem, kui erastajate probleem. Kui erastajad panevad kokku meeskonna, siis nad vastutavad kindlasti ka selle eest, keda nad sinna meeskonda kutsuvad.?

Kallase sõnul kahjustab kindlasti Eesti riigi mainet, kui Massei-taoline kriminaalse taustaga ärimees sai mitu aastat Eestis vabalt tegutseda.

Eesti Päevalehe valduses oleva kohtuotsuse järgi mõistis California osariigi Pasadena kohus Massei alias Angotti 1995. aastal 41 kuuks vangi süüdistatuna rahapesus, laenu hankimises pettuse teel, valeandmete esitamises USA ametiasutustele ning vandenõus, mille eesmärgiks oli kõigi eelmainitud kuritegude toimepanemine.

Ringkonnakohus Massei edasikaebust ei rahuldanud. Enne vangi panekut õnnestus Masseil USAst põgeneda ning kuni eilseni puudus USA eriteenistustel info tema asukoha kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing