22. veebruar 2001 kell 14:36

Aadu Luukas: väike- ja keskmistele firmadele võib ühinemine tuua probleeme

Ühispanga ja Hansapanga omanike ühinemine Rootsis vähendab konkurentsi Eesti panganduses ning võib tuua kaasa probleeme väike- ja keskmise suurusega klientidele, ütles Ühispanga nõukogu liige ning mõlema panga suurkliendi Pakterminali nõukogu esimees Aadu Luukas.

Eesti majandusele pole selline ühinemine tervitatav, ütles ta Päevaleht Online"le. Praegu on kliendil valida Luukase sõnul kahe panga vahel, et leida sobivaim vastus. Siis jääb see ära, sõnas Luukas.

'Nõukogu liikmena mul seisukohta pole. Ma olen nõukogu liige, kellel pole ühtegi panga aktsiat. Võib olla homme nad mind ei vali enam nõukogusse,' ütles Luukas. Tema juhitav Pakterminal on mõlema panga klient. Luukasel pole enda sõnul kummagi panga aktsiaid.

'Suurklientidel ei muutu midagi, nad saavad ka rahvusvahelistele turgudele minna, olukord muutub halvemaks väike- ja keskmise suurusega klientidele,' lisas Luukas. 'Laenu saab alati, kõik oleneb vaid tingimustest.'

See, kumma panga Eestis omanikud müüki panevad, oleneb Luukase sõnul ostjast. Eesti turul olijatest võiks ostjaks olla vaid Merita, kuid ostja võib tulla ka väljastpoolt, ütles ta.

Hetkel kuum