Märtsikuu algus kutsub taas Soome

Pille Russi 23. veebruar 2001, 00:00

Võistlusi ja publikut siiski jagub, seda nii Kodu-Eestis kui ka kaugemal. Näiteks veebruari alguses Rootsis toimunud autoralli MM etapil oli raja ääres rohkelt eestlasi, kes võisid kaasa elada Markko Märtini ilusale sõidule. Ega alati ei pea ju ürituse tõmbemagnetiks olema just Eesti sportlase osavõtmine. Huvipakkuvaid võistlusi on lähiriikides teisigi.

Kaks sellist võistlust leiavad aset märtsikuu algul Soomes: 3.?4. märtsini peetakse Helsingis jää-speedway meeskondlik MM finaal ja 9.?11. märtsini Kuopios autode jäärajasõidu IRSI (Ice Racing Series International) sarja neljas etapp.

Jää-speedway ilmselt lähemat tutvustamist ei vaja, ehkki Eestis selle ala harrastajad hetkel pole. MM finaalis osalevad viie riigi ? Soome, Rootsi, Saksa, Austria ja Venemaa meeskonnad.

Võistlus algab laupäeval kell 17.00 ja pühapäeval kell 13.00. Täiskasvanu ühepäevapileti hind on 100 FIMi, kahepäevapilet maksab 150 FIMi. Lastepiletid on vastavalt 40 ja 60 marka.

Täpsemat infot võistluse kohta saab internetist aadressilt www.moottori-liitto.fi.

Teine üritus, autode jäärajasõidu IRSI sarja etapp toimub Kuopios. Tegemist on uue, Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) egiidi all peetava sarjaga. Ehkki ala nimeks on jäärajavõistlus, erineb see Eurospordi kanalil rohkelt kajastamist leidnud Andros Trophyst, meenutades ülesehituselt rohkem rallikrossi.

Võisteldakse kahel päeval, esimesel päeval on kavas ajasõidud, teisel päeval finaalsõidud. Meeskonna moodustavad kaks pilooti, kes vahetavad omavahel sõidukordi. Ka kõrvalistuja koht ei jää tühjaks, ehkki kogu võistluse kaasa tegeval ?reisijal? otsest tööülesannet ei ole ? ringrajal vast keegi kaardilugejat ei vaja. Põhiosa IRSI võistlejatest moodustavad prantslased. Eestlasi sarjas näha ei saa.

Sarja esimene etapp peeti Prantsusmaal Chamonix?s, teise etapina kavas olnud Oscherslebeni (Saksamaa) võistlus tuli aga sooja ilma tõttu ära jätta. Kolmas võistlus on kavas sel nädalavahetusel Kanadas Sherbrooke?is, neljas märtsi alguses Kuopios.

Täpsemat informatsiooni sarja kohta saab internetist aadressilt www.iceraces.com ning www.honconsults.fi/icemotorshow.

Äramärkimist väärib ka 10. märtsil Levil peetav rahvusvaheline motokelguvõistlus Kärcher King. Täpsem info www.kingrules.com.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:07
    Otsi:

    Ava täpsem otsing