Börsiülevaade: börside ühinemises oodatakse selgust

27. veebruar 2001, 15:21

Tallinna Väärtpaberibörsi ja Helsingi Exchanges Group`i (HEX) strateegilise koostöö uudis nii põhitegevustes kui ka omandisuhetes jättis Tallinna börsi täna unistama ning kauplemisaktiivsus võrreldes eilsega vaatama positiivsele uudisele isegi taandus.

Börsisüsteemi kogukäive tõusis päeva lõpus registreeritud paari suurele plokktehingu tulemusel 17,2 mln kroonini.

Tehinguid registreeriti seoses Eesti Telekomi aktsia märgatava aktiivsuse kasvuga 151. Telekomi aktsia ise kallines suurt huvi näitava 59 tehingu tulemusena 1,03% tasemeni 73,75 krooni.

Viimase kolme päeva investorite vaieldamatu lemmik Hansapanga aktsia oli täna märgatavalt vähem huvitav ja odavnes 143,75 kroonini ehk 0,35%.

Helsingi börsi otsus saada Tallinna börsi suuromanikuks ja see, et HEX annab Tallinna börsile kasutada oma kauplemissüsteemi, lihtsustab põhjanaabritel ja eestlastel praegu eri väärtpaberibörsidel noteeritud aktsiatega kauplemist.

Eelkõige võidab sellest otsusest eestlasest investor, kellele tuuakse Helsingi börsil noteeritud aktsiad kandikul koju kätte ja muudetakse nendega kauplemine tunduvalt lihtsamaks. Peale selle aitab see kohalikul investoril muutuda investeerimisel globaalsemaks.

Kaheldamatult tõstab antud otsus ajapikku ka hetkel vaid Tallinna börsil noteeritud aktsiate usaldusväärsust.

Samuti muutuvad Tallinna börsi ettevõtted põhjanaabritele ja teistele Helsingi börsile investeerivatele investoritele meie aktsiad praegusest tuttavamaks ja kui neil ka maailma mastaabis midagi pakkuda on, siis ka likviidsemaks.

Samuti võib spekuleerida, et usaldusväärsema börsi tekkimine aitab kaasa uute kohalike ettevõtete börsile toomisele, mis on viimase paari-kolme aasta jooksul täiesti soiku jäänud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing