HEX ostab 40 protsenti Tallinna börsi suuromanike aktsiatest

Inno Tähismaa 27. veebruar 2001, 14:49

Helsingi Väärtpaberibörs (HEX) teeb pakkumise osta võrdselt 40 protsenti kõigi Tallinna börsi (TVB) suuromanike aktsiatest, ütles HEX juhatuse esimees Jukka Ruuska EPL Online?ile.

Uute väljastatavate aktsiate maht on strateegilise osaluse omandamisel ligikaudu 10 protsenti aktsiakapitalist. Emissiooni suurus sõltub sellest, kuidas õnnestub HEXil ülejäänud väiksemate osanike aktsiaid kokku osta ning palju seejärel strateegilisest 51 protsendist veel puudu jääb.

Samuti mõjutab emissiooni mahtu Tallinna börsi omakapitali suurendamise vajadus, lisas Ruuska. Väikeaktsionäridelt kavatseb HEX osta veidi rohkem kui 40 protsenti aktsiaist, ütles Ruuska.

Ruuska sõnul on HEX grupp otsustanud TVB aktsia eest pakutava hinna, ent seda ei avalikustata seda enne TVB aktsionäride üldkoosolekut 21. märtsil, mis peaks kinnitama osaluse müügi. HEX ei avalikusta Ruuska sõnul ka täpset ostetavat osalust või TVB turuhinda.

?Me tahame TVB omakapitali suurendada. Miinimum on osta enamus aktsiast. Suurem osalus pole oluline, sest meid huvitab, et Eesti osanikud jääksid börsile tuntava osalusega. Seega jääb meie osalus tugevalt alla 100 protsendi,? ütles Ruuska.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing