Saeveskid: palgi meritsi transport on raudteetranspordist kallim

27. veebruar 2001, 15:38

Suuremate saeveskite tegevjuhid kahtlevad otstarbekuses transportida Venemaa importpalk meritsi Kunda sadamasse ning seejärel vedada autodega näiteks paarisaja kilomeetri kaugusele Võrumaale.

Suurima saeveski, Järvamaal asuva ASi Imavere Saeveski tegevdirektori Peedo Pihlaku sõnul on nad teinud arvutusi ja jõudnud järeldusele, et laevaga Peterburist palke Eesti sadamatesse tuua pole majanduslikult otstarbekas. 'Meil on raudteejaamast väravani autoga vaid kolmkümmend kilomeetrit vaja vedada,' ütles Pihlak.

Suuruselt neljanda saeveski, Harjumaal asuva ASi Balcas Eesti direktori Indrek Palumaa sõnul võib laevaga korraga saabuva suure palgikoguse autodega äravedamine tekitada suuri probleeme. 'Samuti võib ka laevaga transportimisel tulla ette viivitusi, nagu neid tuleb ette raudteel,' lisas Palumaa.

Täna õhtu hakul hakatakse Kunda sadamas lossima esimest importpalgikoormaga laeva. Peterburist saabunud kaubalaeva pardal on ligi 3000 tihumeetrit kvaliteetset männipalki Võrumaal asuva saeveski ASi Toftan tarbeks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing