Maksuamet kontrollib ümbrikupalga kahtlustusi Kõuhkna firmas

01. märts 2001, 15:56

Maksuamet alustab tõenäoliselt perekond Kõuhknale kuuluvas ASis Permare uurimist, et teha kindlaks võimalikku ümbrikupalka firmas.

'Äripäeva tänase loo peale tegeleme selle firmaga,' ütles maksuameti järelevalve osakonna juhataja Enriko Aav.

Äripäeva käsutuses olevatest palgalehest nähtub, et 1999. aasta septembris maksis AS Permare kaupüügi kaptenile palka 4500 krooni ning madrusele 1400 krooni. Samas näitab Permare Islandi äripartneri Nasco raamatupidamise palgaleht, et samal kuul on lisaks Permarest saadud miinimumpalkadele 11-liikmelisele meeskonnale makstud kokku palka 14 485 USA dollarit ehk praeguse kursiga 246 245 krooni.

Toomas Kõuhkna sõnul on laevakapteni palk Permares 10 500 krooni kuus ning mingit ümbrikupalga maksmist pole toimunud. 'Ma ei tea, miks kapten kaks korda palka sai, võib-olla tegi ta laeval mingit muud tööd lisaks,' ütles Kõuhkna.

Äripäeva andmeil on 10 500 krooni kuus kaugpüügi laeval madruse keskmine kuupalk, kaptenite palgad on kordades suuremad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing