Sihtasutuse Eesti Geenivaramu moodustamine lükkub nädala võrra edasi

01. märts 2001, 16:23

Tulu mittetaotleva sihtasutuse Eesti Geenivaramu moodustamine lükkub tehnilistel põhjustel nädala võrra edasi, ütles sihtasutuse Eesti Geenikeskus juhatuse assistent Maris Väli. 'Riigikantselei ei jõudnud materjale valitsuse teisipäevasele istungile ette valmistada,' selgitas Väli.

Aasta algul jõustunud Eesti inimgeeniuuringute seaduse kohaselt pidi valitsus kahe kuu jooksul ehk 1. märtsiks moodustama tulu mittetaotleva sihtasutuse, mille ülesanne on vastutada loodava geenivaramu turvalisuse ja andmete edastamise eest.

Maris Väli sõnul on loodava SA Eesti Geenivaramu põhikirja kinnitamine valitsuse järgmise nädala istungi päevakorras.

Valitsus peaks oma istungil määrama ka loodava sihtasutuse nõukogu kolm liiget. Kolm liiget Eesti Geenivaramu nõukogusse määrab Riigikogu ja kolm liiget määrab Teaduste Akadeemia juhatus.

Pärast Eesti Geenivaramu asutamist saab sihtasutuse juhatus volitused asuda pidama läbirääkimisi võimalike välisinvestoritega.

Eesti geenivaramu projekti hinnanguline eelarvemaht on viie aasta jooksul 1,5-2 miljardit krooni. Eesti riigi kanda jääks esialgsete arvestuste kohaselt umbes veerand projekti maksumusest. Ülejäänud raha planeeritakse saada strateegilistelt investoritelt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing