Hansatee lõikab teisipäeval uue laeva esimesed detailid

02. märts 2001, 11:23

Teisipäeval, 6. märtsil toimub Raumas Aker Finnyards`i laevatehases Aker FinnyardsŽi ja AS Hansatee Grupi ühine pressikonverents, kus räägitakse AS Hansatee Grupi uue laevaprojekti edenemisest, teatas ettevõtte turundusjuht.

Pressikonverentsile järgneb esimeste laevadetailide lõikamisprotsessi käivitamine, mis tähendab laeva projekteerimistööde lõpetamist ja ehituse faktilist algust.

2002. aasta maikuus liinile asuvast laevast tuleb Eesti suurim reisilaev, mis esindab uut aega Läänemere reisiliikluses.

Aker Finnyards ja AS Hansatee Grupp, kes opereerib laevadega Tallinki kaubamärgi all, kirjutasid ligi 2,5 miljardi kroonise maksumusega laevaehituslepingule alla läinud aasta augustis. Uuel laeval on ruumi 2500 reisijale ja tal on 1000 liinimeetrit autodele.

Aluse brutotonnaazh on 40 000, pikkus 193,8 meetrit ja laius 29 meetrit. Laev hakkab sõitma Tallinna ja Helsingi vahet. Selle kiirus on 22 sõlme, mille tagavad peamasinad koguvõimsusega 26 000 kw.

AS Hansatee Grupp on üks Eesti suuremaid firmasid, opereerides kaheksa laevaga. Aastas veetakse Soome ja Rootsi 2,6 miljonit ehk pool kõikidest reisijatest. Enamus turuosast kaubaveos kuulub samuti AS Hansatee Grupile. AS Hansatee Grupp annab tööd 1600 inimesele. Firma aastakäive on üle 2 miljardi Eesti krooni ning aasta auditeeritud kasum on 155 miljonit Eesti krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing