Nokia vedas Helsingi börsi plussi, Eimo ?40%

Peeter Koppel 02. märts 2001, 15:30

Helsingi börsil on tänasel kauplemispäeval domineerima jäänud positiivsed meeleolud. Börsi viisid tõusule börsi juhtaktsia Nokia eilne tõus Ühendriikides ning ettevõtte võit Põhjala suurima mobiilsideoperaatori Telia poolt korraldatud konkursil 3G mobiilsidevõrkude infrastruktuuri tarnimiseks.

Lisaks sellele võitis Nokia veel kaks sarnast konkurssi Norras ja Saksamaal ning on 3G mobiilside infrastruktuuri seadmete konkursside võitmisega astumas oma peamise rivaali Ericssoni kandadele

Lisaks sellele toetab turgu ka mõningal määral eilsest Nasdaqi plusspoolel lõpetamisest tingitud positiivne meelestatus.

Kell 15:22 oli HEX-indeks liikunud 3,99 protsendiga plussi 8314,44 punkti tasemele

Samaks ajaks oli Nokia aktsia liikunud 6,54 protsendiga plussi euro tasemele. New Yorgis sulgus Nokia aktsia eile arvestuslikult 23,54 euro tasemel. Maaklerite hinnangul on Nokiaga seoses viimasel ajal olnud likvel palju kuulujutte s.h. võimalikust kasumihoiatusest. Kasumihoiatust pole aga tulnud ning võidetud konkursi tõttu on valitsema pääsenud positiivsemad meeleolud.

Sonera aktsia liikus aga 1,74 protsendiga plusspoolel 11,10 eurol. Aktsiat kergitasid telekommunikatsioonisektori suhtes kogu Euroopas paranenud meelestatus ning Sonera tütarettevõtte SmartTrusti juhi vallandamine.

Päeva suurimaks kaotajaks oli aga plastikkomponentide tootja Eimo, mis kell 15:22 oli kaotanud 39,81 protsenti ja kukkunud 1,27 eurole. Sedavõrd järsu languse tingis planeeritud aktsionäride üldkoosoleku ärajätmine, mis sooviti korraldada seose USA ettevõtte Triple S Plasticsi ostuga. Ostutehing jäi aga katki pärast seda, kui Triple S Plasticsilt tuli kasumihoiatus.

Eilse kauplemispäeva lõpetas Helsingi börsi üldindeks HEX 1,27 protsenti madalamal 7995,41 punktil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing