Perearstide pearaha suureneb

02. märts 2001, 08:02

Haigekassa nõukogu annab täna ilmselt loa tõsta perearstide pearaha suurust ning mõningate raviteenuste hinda ja voodipäeva maksumust, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Kuna raha hulk on piiratud, siis mingit murrangulist tõusu tulla ei saa. Juhatuse ettepanek on anda näpuotsaga juurde perearstidele ja natuke voodipäeva eest,? ütles haigekassa nõukogu liige Toomas Vilosius.

Vere ja veretoodete eest hakkab haigekassa tõenäoliselt maksma näiteks viis protsenti senisest enam. Nii katsub haigekassa Vilosiuse sõnul katta selle aasta prognoositavast 4-5protsendilisest inflatsioonist ja ravimitele kehtima hakanud viieprotsendilisest käibemaksust tulenevaid kulutusi.

?Arstid ja haiglad tahavad muidugi rohkem,? lisas riigikogu sotsiaalkomisjoni juhtiv Vilosius. Hinnatõus pole tema väitel võimalik enne 1. aprilli.

Kui perearsti pearaha suureneb nelja protsendi võrra, hakkab arst, kelle hingekirjas on 2000 patsienti, saama haigekassalt kuus ligi 1280 krooni rohkem. Praegu toetab haigekassa sellist perearsti igakuiselt umbes 32000 krooniga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing