Ülo Toomsalu • 2. märts 2001 kell 6:22

Jüri Mõisal tuleb suhetest Rail Estoniaga erakonnale aru anda

Erastamisagentuuri nõukogu liikme, isamaalase Aimar Altosaari hinnangul peab Tallinna linnapea Jüri Mõis andma Isamaaliidule aru, kuidas on tema seotud Eesti Raudteed erastada soovinud Rail Estoniaga, kirjutab SL Õhtuleht.

Teisipäeval lendas Tallinna linnapea Jüri Mõis ootamatult üheks päevaks Londonisse, kus väidetavalt üritas viimasel hetkel päästa Eesti Raudtee erastamiskonkursi võitnud Rail Estonia äriplaani. Plaanivälise välismaareisi palus Mõisal ette võtta vana sõber, ekspankur ja nüüdne kooliomanik Hannes Tamjärv.

?Erakonna juhatus peab Jüri Mõisa Londonis käiku arutama,? ütleb Isamaaliidu fraktsiooni liige Aimar Altosaar. ?Seda usun küll, nii Mõisal kui Tamjärvel on Hansapanga minevikuga seonduvalt finantstegijate seas palju tuttavaid nii Londonis kui mujal. Aga loodan, et need tutvused ei vii selleni, et Mõis ootamatult töökohta vahetaks. See oleks halb uudis.?

Altosaare sõnul on Mõisa visiit Londonisse ärevusttekitav, sest jääb selgusetuks, kas ka Mõis ise on kuidagi Rail Estoniaga seotud. ?Mõis on ju ikkagi linnapea. Ei kujuta ette, et linnapea ameti kõrval annaks juhtida veel mingeid protsesse,? ütles Altosaar. Jüri Mõis ise on alati kinnitanud, et tema pole Rail Estoniaga kuidagi ega kunagi seotud olnud.

Linnapea pressiesindaja Kaido Padar ütles, et linnapea Mõis võttis teisipäevaks ühepäevase puhkuse. ?Selline õigus on igal inimesel,? märkis Padar.

Erastamisagentuuri nõukogu liikme Tiit Tammsaare sõnul on Jüri Mõisa visiit Londonisse kentsakas. Et nüüd kukub Tallinna linnapea päästma Rail Estoniat, mida päästa ei anna. ?Mõisa sekkumine kinnitab veel kord, et Isamaaliidul olid Rail Estoniaga suured sehvtid käsil. Ega muidu raskekahureid viimasel momendil tulle ei lükataks,? arvab Tammsaar.

Hetkel kuum