Jaapani majandus langetab jeeni

Romet Kreek 05. märts 2001, 00:00

Laienev umbusk maailma teise majanduse Jaapani poliitilise ja majandusliku stabiilsuse vastu kukutas jeeni pooleteise kuu madalaimale tasemele euro ja dollari suhtes.

Jaapani jeen kukkus reedel dollari vastu 1,42% 119,01-le ning euro suhtes 2,03% 111,34 jeenile. Eesti kroonides maksab jeen 0,14053 krooni.

Jaapanit varjutab aktsiaindeksi kukkumine möödunud nädalal 15 aasta madalaimale tasemele ning pettumustvalimistanud majandusnumbrite teatavakstegemine, mis sunnib Jaapani valitsust kokku panema uut majanduse päästeplaani. Jaapani tööpuudus püstitas 4,9 protsendiga Jaapani kõigi aegade rekordi. Tokio piirkonna tarbijahindade suur aastane langus näitab deflatsiooni kasvu. Jaapani opositsioon plaanib täna algatada umbusaldusavaldust peaministri Yoshiro Mori vastu, see hoiab samuti jeeni surve all.

?Kõik ootavad dollarit 120?122 jeeni vahemikku, mis jäi murdmata jaanuaris. Jaapani olukord on muutunud väga halvaks,? ütles Brown Brother Harrimanni valuutakaupleja Scott Schultz Reutersile. Üks saksa analüütik ootab jeeni langust dollari suhtes kolme kuu perspektiivis 125 jeenile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing