Nitroferdi dumpingusüüdistuse lahendus võib selguda juunis

Ervin Soon 06. märts 2001, 00:00

Kohtla-Järvel karbamiidiväetisi tootva ja 95 protsenti toodangust eksportiva ASi Nitrofert majandusnõunik Vladimir Degtjarenko ütles, et Euroopa Liidu eksperdid said ettevõtet külastades vastused kõigile oma küsimustele ning nad ettevõttele mingeid pretensioone ei esitanud.

?Vastamiseks, kas meie puhul leidis dumpingusüüdistus kinnitust, on Euroopa ekspertidel aega juunikuuni, kuigi vastus võib tulla ka paari nädala pärast,? ütles Degtjarenko.

Temas sõnul saab ettevõte kuni dumpingus süüdi mõistmiseni oma toodangu müüki vabalt jätkata. ?Must variant on see, kui süüditus leiab kinnitust ja peame hakkama protsessima Euroopa Kohtus,? ütles Degtjarenko.

ASi Nitrofert peadirektor Nikolai Kuta?ov ütles vahetult enne euroekspertide saabumist, et ettevõttel ei ole midagi karta. Tema sõnul võis ettevõte oma toodangut müüa Euroopas odavamalt, sest maagaasi on ettevõte saanud sealsete tootjatega võrreldes tunduvalt odavamalt. Nitrofert kuulus süüdistusperioodil 1999?2000 Vene Gazpromile.

Euroopa Liidu eksperdid ei soovinud oma Eestis viibimise ajal töö tulemusi kommenteerida.

Paralleelselt Notroferdiga kontrollivad euroeksperdid dumpinguga kauba turustamist Euroopa Liidu maadesse veel kümnes riigis, teiste hulgas Lätis, Ukrainas, Rumeenias ja Kreekas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:13
Otsi:

Ava täpsem otsing