Inno Tähismaa • 5. märts 2001 kell 15:04

Võlausaldajad tunnustasid enamuse Adavere Lihatööstuse nõuetest

Võlausaldajad esitasid pankrotistunud Adavere Lihatööstuse vastu kokku 303 nõuet 45,2 miljonit krooni ulatuses, millest tänasesl koosolekul tunnustasid 295 nõuet 43,1 miljoni krooni eest, kirjutab Postimees Online.

Pankrotihaldur Toomas Saarma ütles, et suurematest nõuetest tunnustati Hansapanga täielikult pandiga tagatud 7,7 miljonit krooni suurune nõue.

Vastuväiteid ei olnud ka rahandusministeeriumi esialgsele 7,9 miljoni kroonisele nõudele. 1,1 miljoni krooniga asus rahandusministeerium Saarma sõnul töötajate asemele, kellele eelnevalt oli raha välja makstud. Ministeeriumi kogunõude suurus on 9 miljonit krooni.

Maksuameti nõude suurus on Saarma sõnul 2,9 miljonit krooni.

Seitse võlanõuet summas 56 703 krooni loeti halduri sõnul mitteesitatuks. Võlausaldajad vaidlustasid Adavere Lihatööstuse endise juhatuse esimehe Harri Nukke kahe miljoni kroonise nõude.

Halduri sõnul saab ettevõtte tervikvara müügist laekuva rahaga rahuldada Hansapanga nõude. Samuti saab tema hinnangul rahuldada töötajate nõuded ja rahandusministeeriumi nõude selles osas, mis puudutab töötajate asemele asumist. 'Alumiste järkude nõuete rahuldamine on juba küsitav,' tõdes ta.

Adavere Lihatööstuse tervikvara müükist laekus pankrotimenetlusse 10,1 miljonit krooni. Halduri sõnul on paarisaja tuhande krooni väärtuses veel võimalikud tagasivõitmised.

Hetkel kuum