Gazprom soostub müüma NTV väliskontsernile

06. märts 2001, 12:15

Venemaa eratelekanali NTV suuromanik Venemaa gaasikontsern Gazprom on muutnud oma seisukohta ja valmistub NTV telekanalit müüma välismaisele meediagrupile, mille taga on USA CNNi asutaja Ted Turner, Rootsi ärimehe Jan Stenbecki meediafirma MTG, Capital Research Management ja vene ärimees Gregory Berjozkin.

Gazprom Media tegevdirektor Alfred Kohh on praegu USAs, et pidada ostjatega läbirääkimisi.

NTV kuulus ärimees Vladimir Gussinskile, kes oli võlgade tõttu sunnitud müüma 38% selle aktsiaid riiklikule firmale Gazprom. Gussinski, kes praegu viibib maapaos ja kellele kuulub 46% NTV aktsiatest, alustas ise välisinvestorite otsimist. Nii Gazprom kui Gussinski on huvitatud, et edaspidi ei satuks NTV kontrollpakk vastaspoole, vaid strateegilise välisinvestori kätte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing