Haigekassa täidab Maailmapanga pensionifondi

06. märts 2001, 12:51

Haigekassa kannab ettevõtte juhatuse liikme Toomas Palu kindlustusmakseid Maailmapanga pensionifondi arvele vaatamata sellele, et mees Maailmapangas ei tööta.

Haigekassa juhatuse liige Toomas Palu sõnul on ta praegu Maailmapangast nö palgata puhkusel (external service without pay), mida võimaldatakse Maailmapanga töötajaile, kes naasevad oma koduriiki teatud ajaks tööle.

?Minu pensionikindlustus laekub Maailmapanga pensionifondi ning see on kindlaks määratud protsendiga minu viimase kuu töötasust Maailmapangas,? selgitas Palu igakuist 15 000 kroonist pensionikindlustuse summa suurust. ?Kuna ma olen juba 7 aastat Maailmapanga heaks töötanud, siis mul mingit muud garantiid riigi poolt pole ja Maailmapanga pensionifond nõuab ka palgata puhkuse ajal kindlustussumma tasumist.?

Samas möönis Palu, et kui Haigekassa ei tasuks tema eest eraldi igakuiseid pensionikindlustusmakseid, peaks ta selle kinni maksma oma palgast.

Maailmapanga Tallinna esinduse juhataja Andrus Viirg ütles, et ei oska Paluga sõlmitud kokkulepet kommenteerida, kuid kinnitas, et Palu on endiselt Maailmapanga töötajate nimekirjas ning naaseb pärast ajutist tööd haigekassas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing