Presidendikandidaat Kreitzberg jääb valimiskogus varju

06. märts 2001, 08:20

Poliitikud ja omavalitsustegelased hindavad Keskerakonna presidendikandidaadiks valitud Peeter Kreitzbergi võimalusi presidendivalimistel Edgar Savisaare omadest suuremateks, kuid väiksemaks kui Siiri Oviiril, kirjutab Eesti Päevaleht.

Valgamaa omavalitsuste liidu esimehe Otepää vallavanema Riho Raave hinnangul pole Kreitzbergi võimalused valijameeste kogus suured. ?Iga kandidaadiga on vaja veidi harjuda, Kreitzberg on liiga värskelt välja käidud ja igal juhul on põhikandidaadid temast igas mõttes üle,? ütles Raave.

Raave hinnangul oleksid Oviiril olnud suuremad võimalused. ?Esiteks juba sellepärast, et ta on õrnema soo esindaja ja alati on kergem valida, kui keegi teistest oluliselt erineb. Oviir on ka poliitikuna end tugevamalt positsioneerinud,? leidis Raave.

Sotsioloog Andrus Saare sõnul ei käi Kreitzbergiga erinevalt Savisaarest kaasas foobiaid. ?Savisaar tunnistas seda osalt ka ise. Kreitzberg on neutraalsem kandidaat,? märkis Saar. Tema hinnangul suudab Keskerakonna abiesimees avalikel esinemistel selgelt välja käia oma mõtteid ja ideid. ?Kreitzbergi suur eelis on see, et ta oskab teoreetilise seisukoha ja praktilise poliitilise elu kokku panna,? lisas Saar.

Valijameeste kogus 50?60 häält omava Rahvaliidu esimehe Villu Reiljani sõnul sõltuvad Kreitzbergi võimalused presidendikandidaadina sellest, kui palju on Keskerakonnal valijamehi ja kui palju tuleb neutraalseid kandidaate. ?Kreitzberg toetuseta ei jää, aga Oviiri võimalused oleksid võib olla ehk suuremad olnud,? tõdes Reiljan.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing