Äripäev Online-foorum: ÄP on Eesti Euroopa Liiduga liitumise vastu

07. märts 2001, 00:00


Tubli, Ärpäev! Lõpuks lõpetate selle hiiliva vastuseisu. Lõppevad päevad mil Äripäevast üritati jätta muljet, kui objektiivset uudist edastavast väljaandest. Seda hoolimata paljude Euroopa Liidu alaste uudiste ja arvamuste tendentslikust, ebapädevast ja sageli selgelt pahatahtlikust sisust.
Andres


Finantsturgude seisukohalt on ELiga ühinemine positiivne. Eesti investeerimisfirmadel tekib võimalus taotleda universaaltegevuslitsents (kehtib kõikides liikmesriikides) ja nad saaksid laiendada oma tegevuse ELi finantsturgudele. Samuti Eesti seadusandluse kooskõlla viimine näiteks ELi väärtpaberituru direktiividega tugevdaks Eesti väärtpaberivahendajate ja emitentide usaldusväärsust Euroopas.
Annika


Miks peaks Eesti astuma Euroopa Liitu? Millised on plussid? Seniajani on euro-optimistid olnud suutelised ainult üldsõnaliselt oma seisukohti toetama. Võtame näiteks Harri Tiido ja Hardo Pajula ETV pühapäevastes telesaadetes. Europessimistide konkreetsetele, kuigi kummalistele avaldustele vastatakse: ?see on kitsas arusaam?.

Uus väärtpaberituru seadus on praegugi kooskõlas euronõuetega. Küsimus on selles, kuidas toimib järelevalve? Vastus: ei toimigi, sest kirjatähest üksi ei aita. Vaja on seaduse reaalset täideviimist ja agressiivselt aktiivset järelevalvetegevust. Ei usu, et EL siin mingi imerohuna mõjuks.
Adventure Capitalist


Liitumisest saavad konkreetset kasu toiduainetetööstus, puidutööstus, autotransport, ehitus ja põllumajandus. Neil avaneb võimalus toodangut või teenuseid Euroopa turul vabalt müüa. Väidan, et kõik need majandusharud on ilma turumoonutusteta ELi turul konkurentsivõimelised. Täiesti reaalne on saavutada 30% kasv kõigis neis sektorites päris mitmel järjestikusel aastal.
Leo

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing