Botaanikaia kahest direktorist kumbki oma kohast ei tagane

07. märts 2001, 16:18

Kohtuotsusega kolmapäevast botaanikaaia juhiks ennistatud Jüri Ott ja vahepeal linnavalitsuse poolt uueks juhiks valitud Veiko Lõhmus väldivad üksteisega kohtumist, sest mõlemale on direktori koht säilinud.

Pärast usalduse kaotust linnvalitsuse poolt möödunud aasta lõpus vallandatud Oti toolil istus umbes poolteist kuud konkursi alusel 17 kandidaadi hulgast valitud endine teleprodutsent Veiko Lõhmus. Kui Ott naasis pärast Tallinna linnakohtu otsust kolmapäeva hommikul oma ennistatud direktorikohale, siis Lõhmus enam tööle ei ilmunud.

?Nii nagu mina oma töölepingu lõppedes tegin sahtlid tühjaks, nii sain ka nüüd tühja kabineti,? räägib Ott, kes ei näe põhjust direktoritooli pärast omavahel kaklema minna.

Jüri Mõisa kolmapäeval öeldu kohaselt ei soovi linna koalitsioon Otiga koostööd teha.

Tõenäoliselt Oti vallandamise protsess jätkub ja botaanikaiale võib jäädagi pikemaks ajaks kaks juhti.

Töölt sunnitult puudutud aja eest, mil pikalt haige olnud Ott kosus talus metsatööd tehes, peab linnavalitsus maksma tagantjärgi ligi 20 000 kroonist kuupalka. Botaanikaaia direktori palgal jätkab seni ka Lõhmus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing