Eesti Pank maksis tagasi ligi 1,2 mld repo-laenu

Raimo Ülavere 07. märts 2001, 13:22

Eesti Panga bilansimaht vähenes veebruaris 1,36 miljardit krooni ehk 8,5% võrra, peamine põhjus oli panga poolt tagasi makstud ligi 1,2 mld kroonine väärtpaberi tagatisel võetud laen, teatas Eesti Pank.

Seoses repo-tehingute tähtaegade lõppemisega vähenesid Eesti Panga väliskohustused 1,16 miljardi krooni võrra, seisab keskpanga pressiteates. Kaja Kell Eesti Pangast selgitas, et tegemist on lühiajalise, kuu pikkuse repo-laenuga (väärtpaberi tagatisel võetud laen). Kella sõnul oli saadud laen edasi investeeritud ning keskpank sai investeeringult ka tulu.

Lisaks vähenes keskpanga bilansimaht umbes 300 mln krooni võrra seetõttu, et pangale müüdi veebruari jooksul selle võrra vähem valuutat kui pangalt osteti valuutat. Veebruaris osteti välisvaluuta eest 2,5 miljardi krooni väärtuses Eesti kroone, Eesti Pangale müüdi Eesti kroone aga 2,8 miljardi krooni väärtuses.

Samas tasakaalustas panga bilansimahu kahanemist suurenenud kasum. Eesti Panga kapitali, reservide ja kasumi kogusumma kasvas veebruaris 98 miljoni krooni võrra, ulatudes 2,6 miljardi kroonini. Veebruari lõpu seisuga oli keskpanga bilansimaht 14,7 miljardit krooni.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing