Eesti Pank maksis tagasi ligi 1,2mld repolaenu

ÄP Online 08. märts 2001, 00:00

Seoses repotehingute tähtaegade lõppemisega vähenesid Eesti Panga väliskohustused 1,16 miljardi krooni võrra, seisab keskpanga pressiteates.

Kaja Kell Eesti Pangast selgitas, et tegemist on lühiajalise, kuu pikkuse repolaenuga (väärtpaberi tagatisel võetud laen). Kella sõnul oli saadud laen edasi investeeritud ning keskpank sai investeeringult ka tulu.

Lisaks vähenes keskpanga bilansimaht umbes 300 mln krooni võrra seetõttu, et pangale müüdi veebruari jooksul selle võrra vähem valuutat, kui pangalt osteti valuutat. Veebruaris osteti välisvaluuta eest 2,5 miljardi krooni väärtuses Eesti kroone, Eesti Pangale müüdi Eesti kroone aga 2,8 miljardi krooni väärtuses.

Samas tasakaalustas panga bilansimahu kahanemist suurenenud kasum. Eesti Panga kapitali, reservide ja kasumi kogusumma kasvas veebruaris 98 miljoni krooni võrra, ulatudes 2,6 miljardi kroonini. Veebruari lõpu seisuga oli keskpanga bilansimaht 14,7 miljardit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing