Kui levinud on teie vallas interneti kasutamine?

08. märts 2001, 00:00

Meil on see päris heal tasemel. On muidugi omavalitsusi, kus ei ole. Meil nt on oma majasisene võrk, küllalt hea kiirusega püsiühendus. Tehniline baas on võib-olla natuke maha jäänud.

Raamatukogud peaksid kujunema avalikeks infopunktideks. Ja meie arengueesmärk on see, et igas külas peaks olema üks koht, kuhu inimene saaks tulla ja arvuti abil maailmaga suhelda. Paraku on probleem selles, et ilmselt pole see tehniliselt võimalik. Küsimus ei ole ainult arvutis. Sideprobleemid on Lõuna- ja Kagu-Eesti maapiirkondades endiselt üleval.

Võib öelda isegi nii, et kasutamise võimalus on kasutajatest ette jõudnud. Raasiku vallas on kolm avatud internetipunkti raamatukogude juures. Neid kasutatakse, aga praegu on suurem osa kasutajaid lapsed ? kas siis kooliõppeks või lihtsalt huvi pärast. Aga teenuste järgi küsimine või info vahetamine täna Raasiku vallas veel niivõrd tasemel ei ole. Midagi jääb ka digitaalallkirja taha. Aga võib-olla on inimesel ikka lihtsam veel võtta toru ja helistada.

Ma pooldan interneti arendamist. Protsess on käima lükatud ja kannab infoajastu märki kõrgel. Aga internetipunktid on meil alles aasta olnud, nii et nad koguvad alles hoogu.

Ei olnud küsitluse hetkel vallamajast kättesaadav ? viibis internetiseminaril.

Meil on ta juba väga ammu levinud. Me tegime oma esimesed internetipunktid juba kuskil 1995?96. aastal. Meil on neli raamatukogu, sinna said punktid üles. Koolides on avalikud internetipunktid ja nüüd on see ka kodudesse laiali läinud.

Meil on selline kakskeelne asula ? Võõpsu. Mina olen ise näinud, kuidas üks vene vanaproua trükkis eesti tähtedega tütrele Tallinnasse sõnumit. Ja kui ma küsisin (nad räägivad ju kohalikku vene murrakut), mida ta teeb, ütles ta: ?Ja mailju pa?lju?.

Esimene kasutajate ring olid lapsed, kes inglise keelt oskamata oskasid väga hästi arvutit ja internetti kasutada. Siis tulid pensionärid. Tööinimestel on ilmselt internet kodudes või töö juures. Nii et me oleme väga vanad tegijad, alustasime vist juba enne Ilvese tiigrihüpet. Aga kui lisaabi saab, ei ole midagi selle vastu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing