Tooraineeksportijad alandasid intresse

Romet Kreek 08. märts 2001, 00:00

Toorainet eksportivate riikide valuutad on löögi alla sattunud. Austraalia dollar kukkus USA dollari suhtes 10 aasta madalaimale tasemele. Samuti reageeris keskpanga intressialandamisele Kanada dollar.

Austraalia dollar kukkus USA dollari suhtes enam kui 10 aasta madalaimale tasemele. Austraalia dollar nõrgenes eile dollari suhtes enam kui 2,2 0,5091 USA dollarile. Austraalia majandus langes esmakordselt peale 90ndate majanduslangust, seekord 0,6 kvartalis. Austraalia keskpank reageeris halvale sõnumile alandades 0,25 intressi 5,5 protsendile. Valuutadiilerid kardavad Austraalia dollari langust 0,48 USA dollarile. Krooni suhtes kukkus Austraalia dollar 10 kuu madalaimale tasemele 8,595 kroonile. Austraalia dollar on surve all ka USA keskpanka ennetava intressialandamise pärast, mis on intressipreemia USA intresside suhtes nulli viinud.

Kanada dollar kukkus täna Ameerika turgude avanemise järel hilinenud reaktsiooniga teisipäevasele Kanada keskpanga agressiivsele intressialandamisele 0,5 võrra 5,25 protsendile. Kanada dollar langes päevaga 0,6 1,5479 USA dollarile. Krooni suhtes fikseeris Eesti Pank eile Kanada dollari kursiks 10,88 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:14
Otsi:

Ava täpsem otsing