Buss põrutas kuusehekki

08. märts 2001, 09:40

Pärnu bussipargi bussijuht Agu Joamets oli sunnitud enda ja reisijate elu päästmise nimel sõitma ligi kolme meetri kõrgusesse kuusehekki, kirjutab SL Õhtuleht.

Esmaspäeval märkas mõnisada meetrit enne Vigala bussijaama, Pärnu-Vigala-Tallinna liini sõitnud Agu Joamets, et bussile kihutab kohe-kohe külje pealt sisse täistuuridel traktor, mille nina ehtis teravate harkide otsa lükatud suur heinapall.

?Mul ei olnud kuhugi ära keerata, tee oli libe ja võttis bussi vibama. Ainus võimalus oli buss keerata teeservas olevasse kuusehekki. Jõudsin vaid reisijaid hoiatada, et kohe sõidetakse meile sisse,? rääkis Agu Joamets.

Bussis olnud 18 sõitjat ei jõudnud ta ?okeerivale teatele kuidagi reageerida, sest hetk hiljem leiti end tihedast kuusehekist. ?Buss põrutas sügavale hekki sisse, nii et esiakendest ei paistnud peale kuuseokste muud midagi. Lõin pea vastu aknaklaasi ära, see annab praegugi veidi tunda,? rääkis Joamets.

Bussis olnud reisijatest õnneks keegi vigastada ei saanud. Joametsa sõnul tuli traktorist kohe vaatama, kuidas on lood bussiga. ?Juba kaugele oli tunda, et mehel on lõhnad juures. Ta tunnistas, et on juhtunus täielikult süüdi,? märkis Joamets.

Kuna buss enam hekist oma jõududega välja ei pääsenud, tiriti ta välja teiste masinate abiga. Reisijad sõidutati liinile saadetud uue bussiga Tallinna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing