Sposato: panen 250 mln dollarit Eesti kummitehasesse

Inno Tähismaa 08. märts 2001, 13:53

Eesti Raudtee erastamisest huvitatud olnud itaallasest ärimees Giovanni Sposato kinnitas, et kavatseb lähiajal Merita Panka Tallinnas üle kanda 250 mln dollarit (4,2 mld kr), et rajada Eestisse kummide ümbertöötlemistehas, kirjutab Eesti Ekspress.

Kummitehase rajab Saksa firma Intec. Sposato kuulub firma juhatusse.

Tehase rajamine võtab aega 9 kuud ja see loob 120 uut töökohta. 'Ehitan samasugust tehast nagu Tallinna püüame teha veel 25s riigis,' ütles Sposato.

'Ma hindan väga eestlaste ausust ja ettevaatlikkust. Kui oleksin läinud teistesse riikidesse, oleks mulle öeldud: muidugi, saada raha siia ja paigutame ära. Kuid siis oleks selle raha tootlus ja heolu, mille eest ma olen isiklikult vastutav, olnud suur küsimärk,' väitis Sposato. Enda sõnul uuris ta Hansapangast, kas ta saab oma kogu oma raha, mitukümmend miljardit dollarit, sinna paigutada, kuid seal suhtuti panga bilansimahtu (46 mld kr) mitmeid kordi ületavasse hoiusesse äärmiselt ettevaatlikult.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing