USA ?bee? raamat? loob eelduse intresside alandamiseks

08. märts 2001, 15:15

USA piirkondade majandusarengut peegeldava nn bee?i raamatu kohaselt võib keskpanga vabaturukomitee järgmisel istungil 20, märtsil intresse alandada.?

Briti Financial Timesi teatel nähtub bee?i raamatu andmetest, et väga paljudes USA piirkondades on majanduse olukord kuuga järsult halvenenud, mis annab turgudele lootust, et vabaturukomitee võib oma korralisel istungil jälle intresse alandada.

Raamatu andmeil on tööturu olukord esimest korda mitme aasta jooksul halvenenud enam kui pooltes piirkondades. 12 piirkonnas olid jaanuaris-veebruaris majandustingimused loiud, neljas vahelduvad ja ainult seitsmes täheldati majandusaktiivsuse kasvu.

Nn bee? raamat pannakse USAs kokku iga kuu. See annab ülevaate USA piirkondade majandusarengust ja mis tavaliselt koostatakse USA keskpanga vabaturukomitee istungite eel, kus otsustatakse keskpanga intressipoliitika.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing