Valga depoo pankrotiotsus jäi muutmata

08. märts 2001, 16:52

Tartu ringkonnakohus ei rahuldanud täna ASi Valga Külmutusvagunite Depoo (VKVD) apellatsioonikaebust ning jättis Valga maakohtu 14. novembri 2000. aasta otsuse VKVD pankroti välja kuulutamise kohta muutmata.

VKVD pankrotihalduri Heli Ernitsa sõnul saab ta nüüd hakata realiseerima VKVD pankrotivara. 'Enne ringkonnakohtu otsust ei tohi pankrotihaldur vara müüa,' selgitas Ernits ja lisas, et ega peale mõnede hoonete ja seadmete polegi hetkel midagi müüa.

Ernitsa kinnitusel on enamik VKVD hoonetest müüdud enne pankrotimenetluse algust ning külmutusvagunid müüdi lausa pankrotimenetluse ajal. 'Seda tehti ilma minu teadmata,' rääkis Ernits. 'Oleme esitanud kohtusse vara tagasivõitmise hagid.'

Ernitsa andmeil on VKVD vastu esitatud nõudeid üle 75 miljoni krooni. Suurima võlausaldaja, Valga maksuameti nõue on üle 43 miljoni krooni.

VKVD pankrotti taotleti eelmisel aastal kaks korda. VKVD esimene pankrot, mille algatas Valga maksuamet, kestis kolm kuud ning lõppes eelmise aasta suvel pankrotiotsuse tühistamisega.

VKVD käimasoleva pankrotiprotsessi algataja on AS Eesti Raudtee.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing