Tulumaksu on Võrumaal laekunud vähem kui mullu

Üksikisiku tulumaksu laekus Võrumaa omavalitsuste eelarvetesse aasta kahe esimese kuuga kokku 11,7 miljonit krooni, mis on üle poole miljoni krooni vähem kui mullu samal perioodil, kirjutab Võrumaa Teataja.

Tulumaksu laekumine aasta kahel esimesel kuul suurenes Võrumaal vaid Meremäe vallas ja Võru linnas. Meremäe laekumine kasvas 5155 krooni ja Võru linnal 81 258 krooni võrra. Ülejäänud valdades on kahe kuuga tulumaksu laekunud mullusest vähem.

Võrumaal tervikuna vähenes maksu laekumine kahe esimese kuu jooksul 660 000 krooni võrra. Eestis kokku aga suurenes tulumaksu laekumine 61,2 miljoni krooni võrra.

?Mingiks eufooriaks see põhjust veel ei anna,? ütles Võru linnapea Tõnu Jõgi. Tema sõnul saab järeldusi laekumiste kohta teha alles teise kvartali lõpus kesksuvel. Siiski on laekumise suurenemine Võrus võrreldes eelmise aasta sama ajavahemikuga hea näitaja.

See, et maakonnas tervikuna on laekumine vähenenud, on põhjustatud tulumaksuvaba määra suurendamisest ning miinimumpalga tõusust, ütles omavalitsusliidu majandus- ja rahanduskomisjoni esimees Juri Gotmans. ?Tundub, et see on üks põhjus,? lausus ta.

Gotmans arvab, et selle märtsikuu jooksul laekumine suureneb, kuna paljud omavalitsused tõstavad ametnike palku.

Hetkel kuum