Tartu Flora võimutülis vahetatakse juhte

09. märts 2001, 16:16

Tartu tarbekeemiaettevõttes ASis Tartu Flora käiva võimuvõitluse tulemusel vabastas ettevõtte nõukogu kolmapäeva õhtul ettevõtte viieliikmelise juhatuse ning valis uue kaheliikmelise juhatuse.

Tartu Flora senine tegevdirektor Ilmar Volkmann viibib alates esmaspäevast puhkusel, ettevõtet juhib juhatuse uus liige, tootmisosakonna juhataja Peeter Laurson. Tartu Flora uue juhatuse teine liige on Tallinna ärimees Imre Freiberg.

Tartu Flora endisesse juhatusse kuulusid ettevõtte praegused ja endised töötajad Ilmar Volkmann, Sander Külm, Silvi Zimmermann, Jaan Vene ja Urmas Kõrgesaar.

Ühe Tartu Flora endise juhatuse liikme sõnul on kaks omavahel konkureerivat huviringkonda tegutsenud Tartu Floras juba mõnda aega selle nimel, et väikeaktsionäridelt aktsiaid kokku osta. 'Ilmselt oli ühel seltskonnal nüüd piisavalt hääli, et mõjutada nõukogu vana juhatust välja vahetama,' ütles endine juhatuse liige. Kokku on Tartu Floras umbes 60 aktsionäri.

Tartu Flora nõukogu liige Virve Raadom ütles, et tal pole volitusi kommenteerida juhatuse väljavahetamist.

Juhatuse uue liikme Imre Freibergi sõnul esindab ta Tartu Floras aktsionäre, kuid ise ettevõtte aktsionär ei ole. Freiberg ütles, et tal on olnud varasemaid kokkupuuteid Tartu Floraga, kuid ta ei soovi seda kommenteerida.

Tartu Flora 1999. aasta netokäive oli 37,6 miljonit krooni ning puhaskasum 2,1 miljonit krooni.

Tartu Flora aktsionäridele on eelmistel aastatel makstud dividende 10-15 protsenti aktsia nominaalväärtusest. Tartu Flora A-aktsia nominaalväärtus on 1000 krooni ja B-aktsia nominaalväärtus on 100 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing