Madli Zobel • 9. märts 2001 kell 7:53

PM: Mõisa ohverdamisega säilitaks Jürgenson oma koha

On selge, et nii nagu Toompeal on koalitsiooni mainele veskikiviks kaelas isamaaliitlasest teede- ja sideminister Toivo Jürgenson, täidab sama rolli all-linnas linnapea Jüri Mõis, kirjutab Postimees tänases juhtkirjas.

Seepärast pole mingi ime, et koalitsioonipartneritele Reformierakonnast ja Mõõdukatest kangastub aina enam hirmuunenägu, et koos Isamaaliiduga kahaneb kevadise lumehange kombel olematusesse nendegi maine.

Nii mõnedki Mõisa tegevusega rahulolematud koalitsioonipoliitikud ootasid eile, et pärast järjekordse umbusaldushääletuse üleelamist teatab linnapea Mõis kõnepuldist ise oma tagasiastumisest.

Lihtsaid lahendusi poliitikas ei ole, tõestas Mõis, kui ta eile kinnitas, et oli, on ja jääb linnapeaks. Nii veereb vastuolude teravik nüüd Toompeale.

Sealseid teravaid suhteid näitasid juba eilsed riigikogu juhatuse valimised. Reformierakonna ja Mõõdukate trots Mõisa jätkamise üle all-linnas peaks sundima Laari arusaamisele, et suure mängu - minister Jürgensoni - võitmise nimel tuleb tal mujal veidi aadrit lasta.

Mõisa ohverdamisega jäetakse Toivo Jürgenson rahule. Iseküsimus on, kuniks - uute valimisteni on veel liiga pikk aeg, et kodurahu lõplikkusse uskuda. Poliitika idülle ei tunnista.

Hetkel kuum