Ülo Toomsalu • 12 märts 2001

Kaks ülikooli müüvad Tallinnas ülikalli maja

Haridusministeerium andis neljapäeval Tallinna Tehnikaülikooli ja Pedagoogikaülikooli omandusse Tallinna kesklinnas Estonia puiesteel asuva maja, mille ülikoolid kavatsevad lähiaastatel maha müüa, kirjutab Postimees.

Estonia puiestee 7 asuv maja kuulus seni ministeeriumile ning seda kasutasid kolm ülikoolide instituuti.

Majast kuulub kaks kolmandikku tehnikaülikoolile ja ülejäänud pedagoogikaülikoolile. Neljakorruselise hoone kinnistu suurus on 3702 ruutmeetrit ning see on ehitatud 1950. aastatel.

Haridusministeeriumi riigivara nõuniku Aho Lingi sõnul ei kasutanud teaduste akadeemia hoonet juba ammu ning kuna seal asuvad instituudid liideti hiljuti ülikoolidega, siis otsustati ka maja nende omandusse anda.

Tallinna Tehnikaülikooli rektori Andres Keevalliku sõnul tahaksid nemad hoone lähiaastatel maha müüa, sest ülikooli allasutused on praegu üle linna laiali paisatud ning need koondatakse ühte kohta kokku.

Pedagoogikaülikooli finantsdirektori Margus Talsi sõnul nemad praegu hoone müüki väga kindlalt ei plaani, kuid ta möönis, et kui kaasomanik seda soovib, siis müüki ka kindlasti kaalutakse.

Keevalliku sõnul ei ole majale hindamist veel tehtud, kuid selle hinnaks plaanitakse ligikaudu 100 miljonit krooni, mis läheb omanike vahel proportsionaalselt jagamisele. Aho Lingi sõnul on ülikoolidel võimalik oma vara küll müüa, kuid eelnevalt peavad selle heaks kiitma haridusministeerium ja valitsus.

Kinnisvarafirma Uus Maa kinnisvaraanalüütiku Ain Kivisaare hinnangul on tegemist küllalt atraktiivse hoonega, sest asub kesklinnas. ?Tema väärtus sõltub aga suuresti sellest, mis saab sadamaala ja Viru väljaku arengust,? rääkis ta.

Hetkel kuum