Kogumispensionite seaduse eelnõu läks kooskõlastamisele

ÄP Online 13. märts 2001, 00:00

Eelnõu eesmärk on suurendada pensionisüsteemis inimeste huvitatust ja vastutust. Senine täielikult kollektiivsele vastutusele ja põlvkondadevahelisele ümberjaotusele tuginev pensionisüsteem vabastab indiviidi vastutusest oma vanaduspõlve eest, peidab pensionisüsteemi tegelikku hinda ja võib süvendada põlvkondadevahelist huvide konflikti ning vastuolu indiviidi ootuste ja riigi võimaluste vahel, seisab ministeeriumi teates.

Siim Kallase sõnul on kogumispensioni seaduse idee selles, et inimene muutub oma maksete peremeheks ehk kogutud pensioni jääk muutub inimese oma varaks, mille pealt tekivad intressid ja mida saab ka pärandada.

Rahandusministeeriumi hinnangul võimaldab kogumispensioni rakendamine tervikuna säilitada pensionide senise taseme ning soodsa majandusarengu korral (pensionifondide tootlus on suurem kui reaalpalga kasv) võib see perspektiivis kaasa tuua pensionide ostujõu kasvu.

Eelnõu on ette valmistanud rahandusministeerium koostöös sotsiaalministeeriumiga.

Väljatöötamisel osalesid ka väärtpaberite keskdepositooriumi, maksuameti, Eesti Panga, kindlustusinspektsiooni, fondihaldurite liidu ning kindlustusseltside liidu esindajad.

Eelnõu ja seletuskirjaga saate tutvuda rahandusministeeriumi koduleheküljel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing