Eesti TV kanalid digitaalsetena STV kaabellevivõrgus

Inno Tähismaa 13. märts 2001, 15:32

AS STV Kaabeltelevisioon edastab tänasest esimesena kaabeltelevisioonifirmade seas oma kaabellevivõrku digitaalsetena eetrikanaleid ETV, TV1, Kanal2 ning TV3, teatas STV esindaja.

Signaali võtab STV otse televisioonikanalite väljunditest, mitte aga retransleerituna eetrist Eesti Ringhäälingu Saatekeskuse Pirita Teletornist.

Televisioonistuudiotest väljuv digitaalne signaal edastatakse nüüd AS Eesti Telefoni optilise baasvõrgu kaudu kuni sihtkohtadeni, mis tagab pildi jõudmise saatjateni, näiteks Tartusse, Pärnu, Valgejärvesse ja STV peajaama täpselt sama kvaliteediga telestuudiost väljuva kõrgekvaliteedilise signaalina, ilma häireteta ning ei sõltu enam ilmastikutingimustest , voolukatkestus ja äikesest.

Üleminek digitaaltelevisioonile sai võimalikuks tänu AS Eesti Telefoni tehtud investeeringutele 2000 aastal, mil lõpetati ka üle-Eestilise televisiooniprogrammide digitaalse ATM/MPEG- jaotusvõrgu ehitamine.

Eesti Telefoni poolt valitud süsteem vastab täielikult DVB (digitaalse ringhäälingu) standardile, mis lubab edastada signaali ilma lisaseadmeteta digitaalse saatja kaudu eetrisse või kaabeltelevisioonivõrku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing