Remondikodadesse tuleb üha rohkem kehva bensiini kahjustatud autosid

Inno Tähismaa 13. märts 2001, 17:03

Ebakvaliteetsest kütusest tingitud tõrkuvad ning remonti vajavad automootorid on autoteenindustes igapäevane nähtus, kirjutab EPL Online.

Tarbijakaitseameti asedirektor Marje Kokk märkis, et eelmisel aastal esitati tarbijakaitseametile vedelkütuse halva kvaliteedi kohta 152 kaebust, samas kui aasta varem laekus kaebuseid 103.

Tarbijakaitseameti peainspektor Andres Kadaja sõnul on tarbijate esitatud peamised etteheited selle kohta, et peale tankimist ei taha auto enam hästi sõita ning tõrgub. ?Samuti kurdetakse päris palju selle üle, et kütus haiseb imelikult,? sõnas Kadaja.

Kadaja sõnul tuleb vedelkütuse osas kaebusi üle kogu Eesti, kuid suurem osa siiski Tallinnast. Samas ei saa kaebuste põhjal öelda, millise tankla või tanklaketi osas on kaebusi kõige enam. ?Kaebusi on esitatud enam-vähem kõigi tanklakettide kohta,? märkis Kadaja.

ASi Veho Eesti järelturujuhi Toomas Napa sõnul tuleb ettevõtte autoteeninduses aeg-ajalt ette juhtumeid, kus parandada tuleb ebakvaliteetse kütuse poolt rikutud mootorit. Enamus juhtumeid on Napa sõnul ette tulnud just külmade ilmadega, mil ebakvaliteetse kütuse hulgas olev vesi kipub külmuma. Samas ei soovinud Napa öelda, millistest bensiinijaamadest on kliendid tavaliselt rikke puhul kütust võtnud. ?Ei tahaks sellisesse üksteise pihta poriga loopimisse sekkuda,?sõnas Napa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing