13 märts 2001

Keskpangad üritavad turge rahustada

Maailma mõjukaimate keskpankade juhid püüavad investoreid eilse börsikaose järel rahustada, kirjutab tänane Financial Times.

Inglise keskpanga juhi Sir Eddie George?i sõnul saab USA majandus paari künkliku kvartali järel aasta teisel poolel taas uut kasvujõudu. Inglise panga juhile, kes on ühtlasi eile Baselis kogunenud G10 grupi keskpankade esindaja, oli see sel aastal juba teine katse sõnadega paanikat hajutada.

Samamoodi väljendus eile Helsingis Soome keskpanga juht Matti Vanhala ning optimistlikku tulevikuusku kinnitasid ka Euroopa Liidu rahandusministrid.

Pangajuhtide sõnadest turgudele ei piisanud, need kukkusid eile üle kogu maailma Tokyost New Yorgini. Lombard Street Researchi analüütik Charles Dumas, kes hoiatas juba läinud aasta mais, et Nasdaq võib kukkuda alla 2000 punkti, ennustab languse jätkumist veel vähemalt 500 punkti võrra

Deutsche Banki New Yorgi peaökonomisti Cary Leahy sõnul oleks olukord veelgi hullem, kui ka keskpankurid positiivsest retoorikast loobuksid.

Hetkel kuum