Tarmo Kõuhkna tööl IT-alal

Kristina Traks 14. märts 2001, 00:00

?Ma olin juba Epeksi aegadest väikeaktsionär ning seetõttu polnud mul otsustes eriti suurt sõnaõigust,? ütles IT-firma OÜ Oskando juhatuse liige Tarmo Kõuhkna. ?Pärast suure ETFC Grupi laialiminekut jäi mul tööd väheks ning kuna IT vallas oli juba palju tuttavaid ees, otsustasin selle ala kasuks.?

Eelmisel aastal oli Tarmo Kõuhkna osalusega OÜ Oskando käive 1,9 ja teise talle kuuluva IT-firma Interplus käive 3,2 miljonit krooni. Pärast kahe firma ühinemist OÜ Oskando nime alla prognoosib ettevõte selle aasta käibeks 9 miljonit krooni. Oskandos töötab 18 inimest.

?Paljud on teinud portaale, kuid meil on omaette ni?? ja ma loodan, et me oleme selles edukad,? ütles Kõuhkna.

Oskando teeb kodulehekülgi, WAP-lehekülgi, on osalenud Tallinna ja Tartu mobiilse parkimise süsteemi ettevalmistamises ning viimase projektina osaleb koos EMT ja Regioga turvafirmale Falck Baltic autode järelevalve ja positsioneerimise infosüsteemi väljatöötamises. See süsteem võimaldab operaatoril jälgida auto marsruuti, turvalisust, kütusekulu jne. Praegu on käimas süsteemi testimine.

Kõuhkna firma on muu hulgas teinud koduleheküljed Tallinna linnale, Eesti Põlevkivile, Halloo poodideketile, tarbijakaitseametile jne.

?Nad on projektijuhtimisfirma, neil on kogemustega töötajad ja ma loodan, et meie koostöö jätkub,? ütles ASi Regio juhatuse liige Tanel Sitska.

?Seni viimases koostöös, autode järelevalve süsteemi ehitamisel, mõtles Oskando välja autodesse pandavad terminalid, mis operaatorile auto liikumise kohta infot annavad, ja senisel paarinädalasel testiperioodil on süsteem küll kenasti töötanud,? kommenteerib Sitska

Tuntud ärimeestest on varem teinud kannapöörde IT kasuks näiteks endine hoiupankur ja Daiwa-afääri tegelane Aare Kilp, kes käivitas veebipõhise võlgnike andmebaasi Tasuja.ee, ning Endel Siff, kes oma transiidifirma N-Terminali kõrvale lõi nn ettevõttelt ettevõttele tüüpi internetilahendusi pakkuva firma NT-Exchange.com.

Tarmo Kõuhkna oli varem kolmandikku Eesti toiduainetööstusest omanud ASi Epeks osanik, paar aastat tagasi pankrotistunud kindlustusseltsi Ühiskindlustus omanik ning viimati Hiiumaa suurima tööandja, ASi Hiiu Kalur 8 protsendi aktsiapaki omanik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing