BRS testib raudteejuhtide sobivust

ÄP 15. märts 2001, 00:00

Personalifirma sai ülesande, mis ei sisalda uute juhtide otsimist, ütles Baltic Rail Service?i (BRS) juhatuse aseesimees Guido Sammelselg. ?Küsimuse all on juhtide võimalik positsiooni muutus,? lausus Sammelselg. ?Täna pole otsustatud, et keegi peaks lahkuma.?

Eesti Raudtee juhtkond on ?veitslaste tehtavaks testiks valmis, ütles peadirektor Parbo Juchnewitsch. ?Varem pole meile sellist intervjueerimist tehtud,? tunnistas ta.

Veebruaris teatas Sammelselg, et Juchnewitschile pakutakse Eesti Raudtee logistika või välissuhete valdkonna juhi ametikohta, kui BRS peaks ettevõtte erastamislepingu allkirjastama.

Juhatuse esimeheks valitakse tõenäoliselt Jarvise Eesti suuna projektijuhtidest Tim Hollaway või Andrew Smith. Mõlemad on seni eitanud oma võimalikku karjääri raudtee peadirektorina.

?Eesti Raudteele oleks kasulik, kui ettevõtet juhiks Euroopa Liidu kodanik,? lausus Sammelselg.

Uus amet ootab tõenäoliselt ka ülejäänud kahte Eesti Raudtee juhatuse liiget Kaido Simmermanni ja Vahur Karnioli.

Sammelselja sõnul soovib BRS näha Eesti Raudtee juhatuses kahte liiget Suurbritannia raudtee operaatorfirmast Jarvis International, kes omab pakkumises 25,5 protsenti, ja kahte liiget USA konsultatsioonifirmast Rail World, kes samuti omab projektis 25,5 protsendi suurust osalust. BRS päris Juchnewitschilt aru poolelioleva ligi 120 miljoni krooni suuruse liisingtehingu kohta, millega Eesti Raudtee on Venemaalt tellinud viis uut vedurit.

Raudteel käimasolevaid investeeringuid soovib BRSi ühildada kavandatavatega. ?Saame aru, et vaatamata erastamisprotsessile peab ettevõte oma igapäevast tööd tegema, kuid meile jääb praegu selgusetuks, mida peale hakata viie uue ja ligi 50 vana Vene päritolu veduriga paari aasta pärast, kui need lääne omade vastu tuleb vahetada,? rääkis Sammelselg.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing