Lehma pildi eest valuraha

Väinu Rozental 15. märts 2001, 00:00

Ühinenud Meiereide juhatuse esimehe Rudolf Kuldkepi sõnul arvutab ettevõte praegu kahju kokku. Kuldkepi hinnangul on Ühinenud Meiereidel jäänud seetõttu osa käibest saamata.

?Eesti piimatööstuste põhiprobleem on praegu, kuhu panna rasv,? rääkis Kuldkepp. ?Eestis jääb võid üle. Venemaale võid ei müüda ja maailmaturul on või hind liiga madal.?

Kuldkepi kinnitusel otsivad nad praegu Rakvere Piimaga kohtuvälist lahendit. Kuldkepp ei täpsustanud, kui suurt valuraha nad sooviksid Rakvere Piimalt saada. ?Kui me Rakvere Piimaga mõistliku kompromissini ei jõua, oleme sunnitud pöörduma kohtu poole.?

Ühinenud Meiereid registreeris Eesti Taluvõi lehma pildiga kaubamärgi eelmise aasta suvel. Rakvere Piim tootis sama logoga 200grammiseid Eesti Taluvõi pakke veel tänavu veebruari lõpus ning kauplustes on neid võipakke müügil tänagi.

?Rakvere Piim on rikkunud kaubamärgi seadust,? kommenteeris patendivolinik Jüri Käosaar endanimelisest büroost. Käosaare sõnul on nad oma kliendi, Ühinenud Meiereide nimel pöördunud ka tarbijakaitseameti poole.

Tarbijakaitseameti asedirektori Marje Koka sõnul said nad eelmise nädala reedel Rakvere Piimast ametliku kirja, kus kinnitatakse, et Rakvere Piim on lõpetanud Ühinenud Meiereidele kuuluva logoga Eesti Taluvõi tootmise ja müügi. ?Kontrollime, millist võid Rakvere Piim väljastab,? ütles Kokk. ?Ilmselt lõpetame antud kaebuse menetlemise ära.?

Rakvere Piima vanemtehnoloogi Viljar Kõksi sõnul said nad jaanuaris Ühinenud Meiereidelt ametliku teate, et Ühinenud Meiereid on Eesti Taluvõi kaubamärgi omanikud. ?Enne seda olime kuulnud vaid selleteemalisi jutte,? põhjendas Kõks vaidlusaluse pakendi jätkuvat kasutamist.

Kõksi kinnitusel lõpetasid nad Ühinenud Meiereidele kuuluva logoga või pakendamise veebruari lõpus. ?Uue, oma märgiga pakendi tellimine võttis aega,? sõnas Kõks. ?Toodame nüüd Eesti Taluvõid, mille pakendil on teised värvid ning meie logo ? Farmi märk ? peal.?

Kõks ei osanud kommenteerida võimalikke läbirääkimisi Ühinenud Meiereidega kompromissi leidmiseks. Rakvere Piima suuromanikud on inglased Nevil Hewitt ja Robert Dickinson.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing