Eesti Pank avalikustab täna info euro kasutuselevõtu kohta

15. märts 2001, 15:33

Eesti Pank avalikustab täna Euroopa Keskpanga loal eesti keelde tõlgitud infomaterjalid euro-pangatähtede ja müntide käibeletuleku kohta 12 Eurotsooni riigis.

Seda materjali tohivad riigikeelde tõlgituna reprodutseerida ja levitada nii ELi liikmesriikide kui kõigi kandidaatriikide keskpangad.

Euro pangatähed ja mündid tulevad käibele 1. jaanuarist 2002. Samast päevast algab ajaliselt piiratud etapp, mille vältel kehtivad paralleelselt nii euro kui ka 12 eurotsooni riigi pangatähed ja mündid. Paralleelse käibimise periood lõpeb hiljemalt 28.veebruaril 2002.

Täna avalikkuse ette jõudev 'Euro 2002' teabekampaania esimese faasi eestikeelne infomaterjal on mõeldud laiale huvilisteringile ning annab üldise ülevaate euro-pangatähtede ja müntide kasutuseletuleku, seniste rahvusvaluutade kehtivuse lõpptähtaegade ja kehtivuse kaotanud pangatähtede ning müntide ümbervahetamise kohta.

Veidi enne 1. septembrit saavad kõikide kandidaatriikide keskpankade presidendid Euroopa Keskpanga presidendi Wim Duisenbergi ametliku teate teise faasi materjalide kasutuseletuleku kohta. Alates 1. septembrist tohib tutvustada euro-pangatähtede ja -müntide detailset visuaalset kujundust ning informatsiooni turvaelementide kohta, mida senini turvakaalutlustel avalikustada ei lubata.

Euro pangatähti ja münte tutvustav eestikeelne trükis jõuab kõigisse maakonna- ja keskraamatukogudesse, kuhu Eesti Pank edastab regulaarselt oma trükiste tasuta täiskomplektid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing