Liina Tõnisson: GIBB esitas EEA nõukogule valeandmeid

15. märts 2001, 16:48

Erastamisagentuuri Eesti Raudtee erastamises nõustanud Briti firma GIBB esitas agentuurile valeandmeid, ütles täna erastamisagentuuri nõukogu liige Liina Tõnisson.

Tõnisson väitis tänasel istungil erastamisagentuur vs Raudtee Erastamise Rahvaaktsiaselts (RER), et GIBBi poolt nõukogule materjalides oli üks paljunduskile, millel seisis, et RER taotles erastamisagentuurilt riigi dotatsiooni.

Hiljem agentuuri nõukogu istungite koosolekute salvestusi kuulates selgus, et Tõnissoni tõstatatud küsimus ja diskussioon sel teemal on lindilt kustunud. Samuti puudus see koht istungi protokollist, selgus kohtus.

Tänasel kohtuistungil andsid pärastlõunal raudtee erastamise osas tunnistusi erastamisagentuuri nõukogu liikmed Siim Kallas, Toomas Tamsar, Liina Tõnisson, Aimar Altosaar ja Tõnu Ross. Ennelõunal esinesid kohtus EEA nõukogu ülejäänud liikmed Mihkel Pärnoja, Ignar Fjuk, Meelis Paavel, Toomas Luman ja Ants Leemets.

Kohtuistung jätkub 26. märtsil. Eelnevalt oodatakse ringkonnakohtu otsust Rail Estonia esitatud erikaebuse osas, mis vaidlustab halduskohtu määruse BRSi erastamisläbirääkimistele lubamise kohta.

Uudise vahendas Andres Reimer

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing