Võlgades Keila valla juhid premeerivad end topelttasudega

15. märts 2001, 08:25

Naabervaldadele miljoneid kroone võlgneva Keila valla juhid on aastaid lasknud endale koos puhkusetasuga välja maksta ka ametipalga, kirjutab Eesti Päevaleht.

Keila vallavanem Tiit Mae kirjutas nii 1999. aastal kui 2000. aastal enne puhkusele minekut alla käskkirjale, millega säilitas enesele palga 40päevase puhkuse ajaks. Mae korraldusega said mulluse puhkuse ajal topelttasu ka vallasekretär Lea Korhonen, ettevõtlusspetsialist Jüri Karisma ja maakorraldusspetsialist Helve Hanson.

?Kõik on õige ja seaduslik. Avalikus teenistuses tuleb pigem nii maksta kui maksmata jätta,? kinnitas Mae. Tema sõnul saavad lisapalka vaid need vallaametnikud, kes täidavad puhkuse ajal ka töökohustusi. ?Olen ise viiendat aastat ametis ja mulle pole kordagi antud võimalust 100 protsenti puhata. Pidevalt tuleb välja tulla, sest paljud asjad on minu vastutada,? rääkis Mae.

Harju maavanem Orm Valtson ütles, et kuuleb esimest korda nii omakasupüüdlikust avaliku teenistuse seaduse tõlgendusest. ?Töötasin enne Saue linnapea ja nüüd maavalitsuses. Kuskil pole olnud topeltasusid. Meil on 12 kuu palgafond, sealt makstakse välja ka puhkusetasud,? selgitas Valtson.

Vallavanemale ustav volikogu enamus tõstis eelmisel aastal Mae põhipalka 30 protsendi võrra ehk 16 250 kroonini. Kuna kõigi ametnike palgad on seotud vallavanema töötasuga kerkis ka nende teenistus kolmandiku võrra. Seetõttu kasvasid Keila valla valitsemiskulud aastaga 3,9 miljonilt 5,4 miljoni kroonini.

Detsembris nõudsid Keila linn, Harku vald ja Vasalemma vald, kelle koolides õpib 350 Keila vallas elavat last, Keila vallalt enam kui 2,6 miljoni krooni suuruse võla tasumist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing