Kevadine hooldus bürootaimedele

ÄP 16. märts 2001, 00:00

 • Hinda esmalt taime kuju. Viltu vajunud taim vajab toestust või lihtsalt püstisemat istutust. Väljaveninud kasvud tuleb kärpida.

 • Kui taim on ikka väga kole, lehti pole ja oksad kuivanud, siis ei jää muud üle kui uus taim muretseda. Koledat taime pole mõtet kontori nurgas hoida, sest see rikub kõigi tuju.

 • Jälgige lehestiku värvust. Ilmselt on talve jooksul lehtedele kogunenud palju tolmu, sestap tuleb esmalt puhastada lehed. Kui lehestik on kõvasti hõrenenud, siis tuleb leida selle põhjus. Äkki on taimel kahjurid või hoopis seenhaigus.

 • Hinda poti ja taime suuruse vahekorda. Kui taim on suur ja pott väike, tuleb taim ümber istutada. Mõnda taime pole sugugi õige igal aastal ümber istutada, piisab ainult pindmise mulla uuendusest. Kui taim on kidur, siis pole suuremat potti vaja, kuid soovitatav on vahetada mulda.

 • Ära unusta väetamist, värskelt ümber istutatud taimi ei väetata umbes kaks kuud, ülejäänud taimed vajavad kindlasti õiget väetist.

 • Bürooruumidesse on soovitatav muretseda ühesugused lihtsakujulised lillepotid. See mõjub interjööris korrektselt ja mõjule pää-seb taime ilu. Tähelepanu tuleb pöörata ka lillepoti alusele. Kohviserviisist pärinevad alustassid mõjuvad lillepottide all kohatult ning rikuvad taimekompositsioonide ilu.

täpsemat infot nii büroo- kui ka kodutaimede kohta saab OÜst Estella Taimekujundus, j.pappel@neti.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  25. November 2011, 09:08
  Otsi:

  Ava täpsem otsing