Autovargad ihaldavad enim Toyota LandCruiserit

16. märts 2001, 08:01

Ajakirja Luup uuring toob välja, et Eesti kõige ohustatumateks sõiduautomudeliteks on Toyota LandCruiser ja Dodge Caravan, millest varastati eelmisel aastal vastavalt iga 21. ja 22. auto, kirjutab Postimees.

Mercedestest varastati mullu küll iga 44. auto, kuid mudeleid vaadeldes kadus iga 32. 200. seeria, ehk W124 kerega Mercedes. Kui varem on kõneldud ka Volkswagen Passatist kui ühest varaste lemmikmudelist, siis tegelikult pole Passatite vargused kõige sagedasemad, varguste arvu autoregistrikeskuse andmetega kõrvutades selgub, et kadus iga 159. Passat.

Kokku kadus möödunud aastal Eestist 1920 autot, neist pisut üle tuhande leiti küll üles, kuid peaaegu sama palju on endiselt kadunud. Tallinna ?turuosa? varastatute hulgas ulatus ligi kahe kolmandikuni.

Tulenevalt ligi tuhandest igal aastal kadunuks jäävast autost võib pruugitud autode turul liikuda sada või isegi rohkem miljonit krooni.

Enamik autodest ei sõida enam Venemaale, vaid jääb siia - müüakse varuosadeks, jupid kasutatakse allesjäänud autodel ära.

Nii näiteks järgneb 200. seeria Mercedesele neljandal kohal kohe Toyota Hiace, Eestis registreeritud 1012 autost varastati mullu iga 39. Hiace?ide väljalaskeaastateks kirjutati valdavalt 1980. aastate algus.

Toyota Balticu turundusjuhi Üllar Lanno hinnangul lähevad varastatud Hiace?id eelkõige varuosadeks. Hiace?i originaalosad on vana auto jaoks kallid, sest üle-eelmise kümnendi algusest pärit auto maksab vaid 30 000-40 000 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing