Japauto keeldub kütusevigade puhul garantiiremondist

16. märts 2001, 15:57

Suzuki ja Seat automarke müüv ja teenindav Japauto AS keeldub halvast mootorikütusest tingitud mitukümmend tuhat krooni maksvast remondist garantiikorras, sest autotootjad ei näe ette halva kütuse kasutamist.

Transpordifirma juht Lembit Kapaun oli oma diislil töötava uue Seat Toledoga sõitnud ainult 16 000 kilomeetrit, kui auto enam ei käivitunud, sest kütusepump oli kinni kiilunud ja purunenud.

?Pöördusin Japauto teeninduse poole, kes pidanuks garantiiremonti tegema, kuid nemad nõustusid remondi ära tegema 28 000 krooni eest, sest nende hinnangul oli rike tekkinud halva diisli tõttu,? ütles Kapaun, kelle sõnul soovitas teenindus kahju sisse nõuda kütusemüüjalt.

?Pean kütusefirmalt kahju hüvitamise nõuete mõttetuks, sest konkreetse kütuse päritolu kindlast tanklast on raske tõestada ning ka kütuse jaemüüjad ei ole kindlustatud, et hulgimüüjad neile solki ei too, ütles Kapaun, kelle sõnul näitab kütuse kvaliteeti seegi, et tema firma veoautode mootorid töötavad, kuidas kunagi.

?Kehv kütus ei ole autotootja viga ning sellekohaseid kulutusi tootja ei kompenseeri,? ütles Japauto ASi hooldekeskuse juhataja Meelis Pajumägi. Japautol on lähiminevikust nimetada mitmeid uute autode omanikke, kes on pidanud kütusest tingitud rikete remondi eest ise maksma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing