Peeter Koppel • 16 märts 2001

Välisinvestorid ostsid Venemaa aktsiaturu üles

Venemaa aktsiaturul pääsesid eile vaatamata maailma majanduses murelikkust tekitavatele Jaapani probleemidele domineerima positiivsed meeleolud.

RTS-indeks lõpetas kauplemispäeva 3,5 protsendi võrra kõrgemal 173,32 punkti tasemel. Käibeks kujunes tavapärasest madalam 10,5 mln dollarit.

Maaklerite hinnangul aitasid Venemaa aktsiaturul plussi kerkida kosumise märke näidanud Euroopa ja Aasia aktsiaturud. Turul on aktiivsed eelkõige välisinvestorid, kelle mõningast huvi võis täheldada juba üleeile, kuid maaklerite sõnul on toetust tunda ka kohalike turuosaliste poolt.

Siiski tekitas Jaapani pankade olukord piisaval määral murelikkust, sest just Jaapani pangad on maailma ühed suurimad investorid. Kui nad peaksid hakkama oma positsioone realiseerima, võivad nad paigast lüüa ka Venemaa turu.

Hetkel kuum